В очакване на новата лента на Педро Алмодовар

Снимка La Tribuna
Снимка La Tribuna

„Madres paralelas“ („Паралелни майки“) е новата лента на вдъхновителя на испанското кино Педро Алмодовар. Съвсем скоро, на 1 септември ще бъде и премиерата на филма, която ще се състои на Фестивала във Венеция. Снимките приключиха едва в края на месец май и в изключително кратък срок екипът на испанеца успя да извърши всички дейности около постпродукцията и още през тази година зрителите ще се насладят на поредния филм на испанеца, в чийто център стои образът на майката.

За мнозина е изненадващо решението на Алмодовар да ускори столкова сериозен темп постпродукцията. С това си решение той се опитва да насърчи публиката да се върне в кината. От изнесената информация от продуцентската къща на братята Алмодовар El Deseo става ясно, че те няма да представят лентата в Кан през следващата година. Именно във френския град Алмодовар традиционно прави премиери на новите си филми.

„Madres paralelas“ ще се превърне и в една от най-бързите постпродукции на испанеца, ако не и най-бързата. Снимките продължиха около 10 седмици и приключиха в последните дни на май. Монтажът този път е поверен на Тереза Фонт в третата лента на Алмодовар, по която работи. Напрегнато лято има и композитора на саундтрака Алберто Иглесиас.

Продуцентът на филма Агустин Алмодовар изрази увереността си, че въпреки непредсказуемите и сложни времена, в които живеем, все пак лентата ще излезе във възможно най-кратки срокове, работейки заедно със Сони Пикчърс, които стоят и зад излизането на предния пълнометражен филм на испанеца „Болка и величие“.

Педро Алмодовар заяви, че с този си филм „Madres paralelas“ се завръща в женската вселена, към майчинството и към семейството като цяло, фундаментални за цялото му творчество. Испанецът допълва още, че в богатата си филмография има застъпени множество образи на майки, но в „Madres paralelas“ те са съвършено различни, сравнени с всички изградени от него досега. Като разказвач на истории, Алмодовар споделя, че най-голямо вдъхновение му носят именно несъвършените майки и техните търсения. В лентата взимат участие Панелопе Круз и Милена Смит, които ще играят майките във филма. Две от музите на Алмодовар също застават пред камерата, а именно Хулиета Серано и Роси де Палма.

От продуцентската компания публикуваха и официален синопсис. В него се казва, че лентата разказва за две жени, които се срещата в болнична стая на родилно отделение. И двете са самотни и случайно забременели. Двете жени вървят в коренно различни пътеки, като едната е на средна възраст и е щастлива от предстоящото събитие, а тинейджърката е уплашена и ужасена от бременността си. В часовете преди раждането двете жени успяват да изградят тясна връзка помежду си. Сюжетът във филма се развива през първата година от отглеждането на двете деца. Алмодовар определя образите на двете майки като саможертвени, но и твърде несъвършени и сложни.

Алмодовар пише сценария на игрален филм №22 по време на т.н. затваряне, заради настъпилата епидемия. Това е и седми път, в който той обединява усилията си с Пенелопе Круз.

С нетърпение очакваме септември и възможността почитателите на киното да се насладят на поредната доза качествено и търсещи смисъла кино.

Автор: Стефани Стефанова

 

 

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.