Джордж Уинстън представи своя 16 солов албум

Известният пианист Джордж Уинстън представи своя 16 солов пиано албум „Нощ“ /¨Night¨/. S право мога да определя Уинстън като един от най-големите и талантливи композитори на нашето време. На 6-ти май се появи и дългоочаквания му нов албум. „Нощ“ може да се разглежда като интересен поглед към вътрешния свят на Уинстън, към живота, който започва в късните часове на деня, където животът се събужда със залеза на слънцето всеки ден. „Night“ включва четири оригинални композиции на американския талант, както и зашеметяващи интерпретации на „Hallelujah“ на Леонард Коен и „Freedom For The Stallion“ на Алън Тусен, както и няколко допълнителни, но силно открояващи се интерпретации. Уинстън работи над настоящия албум през последните 20 години, като в него композиторът превръща тъмнината в нещо като призма на красотата.

Джордж Уинстън е безспорно известно име. Той вдъхновява както фенове, така и музиканти със своите уникални солови композиции за пиано, продадени в над 15 милиона копия. Музиката на Уинстън е вдъхновяваща, предлагайки на всички шанс да направят крачка назад от вечно натоварения живот. Чрез музиката му човек получава шанса да остави ума си свободен, да го насърчи към духовно пътешествие. „Нощ“ е мястото, където нещата наистина оживяват за Уинстън. Независимо дали е на сцена или в среднощна звукозаписна сесия, Уинстън празнува прочутата си 50-годишна кариера с нов запис, който дойде още през пролетта на настоящата шура година.

„Албумът „Нощ“ представлява колекция от песни, които съм записал в пет различни студия“, казва Джордж Уинстън. „Има едно естествено чудо, което се случва само вечер и „Нощ“ по същество е моето откровение във времето от полунощ до 7 сутринта. С всеки тъмен час, който минава, денят скоро ще настъпи. Слънцето огрява земята през целия ден, затопля океаните и горите и събужда по-голямата част от жителите на земята, а при залез слънце ме връхлита чувство на самота и несигурност. Всичко това служи чудесно за вдъхновение за композиране и интерпретация.“

RCA Records издаде първия сингъл „Beverly“ на 15 февруари 2022 г. Вторият сингъл „Hana (A Flower For Your Heart)“ излезе на 29 март, а „Hallelujah“ се появи на бял свят на 6 май 2022 г.

Ето го и списъка с песни:

1. Beverly
2. Freedom For The Stallion by Allen Toussaint
3. Blues For Richard Folsom by John Creger
4. Hallelujah by Leonard Cohen
5. Making A Way by Roderick Taylor
6. He’s A Runner by Laura Nyro
7. Kai Forest
8. Wahine Hololio (Traditional Hawaiian)
9. At Midnight
10. Pua Sadinia (Not To Be Forgotten) by David Nape
11. Dawn
12. Hana (A Flower For Your Heart) by Shoukichi Kina

Албумът е наличен и в платформата Spotify.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.