Мария Калас. Триумф и трагедия

Академичната филхармония в Санкт Петербург „Димитрий Шостакович“ ще бъде домакин на спектакъла „Мария Калас. Триумф и трагедия“ през месец ноември. Участие ще вземат сопраното Елена Стихина и Александър Домогаров.

Елена Стихина                                         Източник снимка: https://www.philharmonia.spb.ru/

Мария Калас е една от най-великите оперни певици на 20-ти век, но може би единствената, чийто живот все още вълнува меломаните с високата си трагична нотка.
Нейният глас, стилът на изпълнение на най-сложните арии от световния оперен репертоар не е остарял, както големите произведения на изкуството не остаряват, стават все по-ценни и оценени.

Музикалният спектакъл „Синдромът Мария Калас“ е фантазия, базирана на реални събития, история за хора, за които Мария Калас дори след смъртта си остава жива и вълнуваща певица, жена и личност.

Това е музикална история за невъзможната любов и страст между отдавна изчезнала легендарна певица и млад мъж. История, пълна с неочаквани и невероятни обрати. „Синдромът Мария Калас“ е опит да се покаже на нашите съвременници една невероятна съдба, изпълнена със страст, саможертва и любов. В по-голяма степен тя, подобно на нейната героиня, се явява като жертва, а триумфалният й път на страдание е издигнат в ранга на арт мит през десетилетията.

Материалът е преводен. Оригиналната статия е https://www.philharmonia.spb.ru/afisha/435534/. Превод: Стефани Стефанова

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.