Оперният и балетен театър в Перм ще излъчва онлайн спектаклите си

Записи на най-качествените постановки, реализирани от Пермския оперен и балетен театър ще бъдат редовно качвани и публикувани на тяхната онлайн платформа /http://online.permopera.ru/. От този момент почитателите на оперното и симфоничното изкуство могат да се насладят на балетни и оперни спектакъли, както и на няколко симфонични и камерни концерта.

Освен спектакли от настоящия репертоар на театъра, зрителите ще имат възможност да се потопят и в историята на Пермския театър. За тази цел ще бъдат достъпни архивни кадри с легендарни артисти на театъра, както и събития, белязали развоя на оперното изкуство в Перм. Театрална история, както и виртуални екскурзии из театъра също ще бъдат сред акцентите в онлайн платформата.

Директорът на Пермската опера и балет Андрей Борисов бе принуден да ограничи посещенията на зрители в театъра, както много свои колеги, заради епидемията от коронавирус в световен мащаб. А един от най-засегнатите сектори в културата е именно театъра. Той сподели, че в нестабилната обстановка и затварянето на театрите, то онлайн излъчванията вече придобиват нов смисъл и ръководството в Перм е взело решение за предложи на зрителите си най-качествените си представления без да ги лишава от възможността да се наслаждават на любимото си изкуство.

Достъпът до цялото съдържание на Пермската опера и балет ще струва 1,5 $ и за тази сума в рамките на една седмица всеки зрител ще може да се наслади на операта Лучия ди Ламермур от Гаетано Доницети. Постановката е на дебютанта Константинос Контокристос. Освен това в програмата са включени още вокално-пластичния спектакъл „Затвори ми очите“ на режисьора и хореограф Анна Абалихина. На вниманието на почитателите на балета ще бъде представено „Лебедово езеро“ и „Лешникотрошачката“ от главния балетмайстор Алексей Мирошниченко.

 

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.