Официалната селекция на кинофестивала в Кан

Днес организаторите на кинофестивала в Кан обявиха официалната селекция на проявата, която тази година ще отбележи своето 75 издание. Селекцията бе представена в Париж от президента на фестивала Пиер Лекюр, както и от директора Тиери Фремо. Проявата ще бъде открита на 17 май и ще продължи до 28 същия месец.

Фестивалът ще бъде открит с лентата на Мишел Азанависиюс и неговата зомби комедия „Z“ като филмът е извън конкурсната програма. В днешното обявление на състезаващите се ленти личат 47 заглавия. В сравнение с миналата година, тазгодишното издание включи 33 филма по-малко. Включените премиерни заглавия за момента са само четири.

Обявените в конкурсната програма ленти са: „ЕО“ на Йежи Сколимовски, „Момче от небето“ на Тарик Салех, „RMN“ на Кристиан Мунджиу, „Crimes Of The Future“ на Дейвид Кроненбърг, „Носталгия“ на Марио Мартоне, „Звезди по пладне“ на Клер Дени, „Бадемовите дървета“ на Валерия Бруни Тедески, „Showing Up“ на Кели Райкарт, „Съпругата на Чайковски“ на Кирил Серебренников, „Братята на Лейла“ на Саид Рустаи, „Decision To Leave“ на Пак Чан-Ук, „Триъгълник на тъгата“ на Рубен Йостлунд, „Брокер“ на Хирокадзу Корееда, „Armageddon Time“ на Джеймс Грей, „Close“ на Лукас Донт, „Брат и сестра“ на Арно Деплешен, „Тори и Локита“ на Жан-Пиер и Люк Дарден, „Holy Spider“ на Али Абаси.


      

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.