„Портрети на епохата“ ни среща със забележити руски творци

Порталът „Култура.РФ“ представя на читателите си множество материали, чрез които представят историята на руската литература, музика, изобразително изкуство. С голямо удоволствие ви споделям информация за няколко кратки документални филма за живота и дейността на изтъкнати руски творци.

Източник снимка: www.culture.ru

Документалният цикъл „Портрети на епохата“ е посветен на биографиите на известни музиканти, художници, актьори, режисьори и писатели. Основната цел на цикъла е да разкаже как събитията от 20-ти век са повлияли на съдбата и делото на тези хора. Филмите включват кадри от кинохроника и откъси от игрални филми.

Как Мая Плисецкая влиза в балетното училище и защо родителите й са били арестувани? Защо Елдар Рязанов се нарече „сноб от най-висока категория“? Как художникът Фьодор Хитрук претвори Мечо Пух и как Борис Покровски премина от работник до оперен режисьор в Болшой театър? 

Линк към поредицата: https://www.culture.ru/themes/257169/dokumentalnyi-cikl-portrety-epokhi?utm_source=KRF_email&utm_medium=email&utm_campaign=10_06_22

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.