„Само да вметна“ и отново Уди Алън

В рубриката “Книгите днес” правя преглед на предстоящите и нови заглавия, които вълнуват българските читатели. На вашето внимание днес е книгата на Уди Алън “Само да вметна”.

Източник снимка: изд. Кръг

 

Автор: Уди Алън

Издателство: Кръг

Година: 2021

Характеристики: 360 страници, твърди корици

 

Анотация:

„Само да вметна“ е ретроспектива на шейсетгодишната му кариера, в която се заплитат имената на много от най-големите звезди на съвременното кино като Даян Кийтън, Скарлет Йохансон, Майкъл Кейн, Ема Стоун, Кейт Бланшет и други.

„Само да вметна“ е дългоочакваната изповед на Уди Алън, в която легендарният режисьор, комик, актьор и писател прави равносметка на живота си. От детството си в Бруклин през 40-те години, когато мами на карти за пари и бяга от училище, за да ходи на кино, до първите си романтични трепети и ранни бракове; от писането за телевизионни сценарий до създаването на шедьоврите „Ани Хол“, „Манхатън“, „Полунощ в Париж“ и „Въртележка“ – за всичко това Уди Алън разказва в забавния си и неподражаем стил.

Но книгата осветлява и личния живот на режисьора, който през последните десетилетия е обект на всякакви спекулации. За първи път Алън разкрива подробности от добре пазения и затворен семеен живот със съпругата си Сун-И и представя своята истина за него. Описва детайлно и турбулентната връзка с бившата си партньорка Миа Фароу и публичния скандал, развихрил се между двамата и осиновената им дъщеря Дилън в началото на 90-те.

Приятно четене!

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.