Блог за театър, изобразително изкуство, журналистика…

Скандинавската писателка Мария Турчаниноф с дебютен роман на български език

Издателство „Изида“ отново изненадва читателите си с поредното хитово заглавие. Този път почитателите на фентъзи литературата ще останат доволни от избора на редакторите. Скандинавската авторка Мария Турчаниноф прави своя дебют пред българските читатели с книгата „Мареси“, част от поредицата „Хрониките на Червеното абатство“.

Източник снимка: Издателство „Изида“

Автор: Мария Турчаниноф

Издателство: Изида

Година: 2021

Превод: Галина Узунова 

Характеристики: меки корици, 224 стр. 

Анотация:

Мареси се озовава в Червеното абатство, намиращо се на тайнствения остров Менос, за да се спаси от гладната зима, вилнееща из родните й земи. Дотогава тя само е чувала слухове за неговото съществуване. В свят, в който на момичетата им е забранено да учат или да следват собствените си мечти, остров, обитаван само от жени, където не се допускат мъже, звучи като фантазия. Но Мареси вече е тук и знае, че това легендарно място е реалност.

Но един ден на острова пристига Яй – красиво момиче със светли коси, дрехи, покрити със засъхнала мръсотия, и белези на гърба. Тя е избягала от дома си, за да се спаси от стъписваща жестокост. Но мъжете, които я преследват, няма да се спрат пред нищо, за да я намерят и да я накажат за неподчинението й.
Сега жените и момичетата от Червеното абатство трябва да използват цялото древно познание, натрупано през годините, за да се преборят с настъпващото зло. А Мареси трябва да се изправи срещу най-дълбоките си страхове, за да прозре ролята, която й е отредена в живота.

Мария Турчаниноф                                        Източник снимка: Издателство „Изида“

Потопете се в магията на „Мареси“, уникалния скандинавски хит, който спечели много читатели по света, както и престижни литературни награди: „Финландия“, Шведската литературна награда YLE и Голямата награда на Шведския културен фонд. Номиниран е за Наградата на Северния съвет, както и за най-значимата световна награда за литература за млади читатели – Мемориалната награда „Астрид Линдгрен“ (2018). Освен множеството награди и номинации, предстои и заснемане на филм, основаващ се на книгата.

 

Повече за книгата може да разберете във видео файла:

Благодаря за предоставените материали на Светлана Янчева от изд. „Изида“.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *