Съюза на артистите в Испания раздаде ежегодните си награди

 

Болка и величие

Teatro Circo Price в Мадрид бе домакин на XXIX гала вечер на Съюза на актьорите и актрисите в Испания. На ежегодните награди в испанската столица бяха отчетени постиженията на артистите в киното, театъра и телевизията за последната година.

Последната лента на Педро Алмодовар „Болка и величие“ е големият победил за вечерта. Трима от актьорите в продукцията си тръгнаха със статуетки. Отличени бяха Хулиета Серано, Асиер Ечеандиа и Леонардо Сбаралия.

В телевизионните категории, актьорите от сериала „Жив съм“ спечелиха две награди- за поддържаща мъжка роля- Алехо Саурас и за второстепенна женска роля в лицето на Гойзалде Нунес.

Наградите в театъра бяха разпределени между участници в две от най-качествените и играни пиеси в Испания- „Нещата, които знам, че са истина“ и „Счупени играчки“.

За втора поредна година бяха раздадени награди на испански артисти, които участват в международни продукции. Отличена бе работата на Ана де Армас в продукцията „Puñales por laback“, както и играта на Оскар Джаенада в „Hernán“.

Със специалната награда на Съюза „Toda una Vida” бе удостоена една от легендите на испанското кино Кармен Маура. Испанката се е снимала във филми на всички големи иберийски режисьори в това число в ленти на Педро Алмодовар и Карлос Саура. Маура е носителка и четири награди „Гоя“, притежава статуетката за най-добра актриса на фестивала в Кан. В колекцията си има и награда „Сезар“ за поддържаща женска роля.

 

Автор: Стефанѝ Стефанова

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.